Gratis ljudböcker till barn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Nextory, Bookbeat, Audible och Bokus Play.

Ljudböcker är framtiden även för barn. Därmed inte sagt att alla barnböcker bör ersättas med ljudböcker, för fysiska barnböcker kan bidra mycket mer till barnets utveckling. Ljudböcker till barn kan däremot vara väldigt bra när man kör bil eller reser, eller under dagen istället för en film eller TV.

Här kan du se hur du kan spela upp gratis ljudböcker för dina barn precis när du har lust. Vi har hittat alla de boktjänster som erbjuder gratis ljudböcker till barn. Se samtliga i tabellen nedan.

BogtjenesteGratis periodeLæs mere

Annonslänkar

14 dagars gratisPROVA GRATIS

Annonslänkar

Annonslänkar

14 dagars gratisPROVA GRATIS

Annonslänkar

Alla tjänster: Bookbeat och Nextory har ett väldigt stort urval av ljudböcker till barn. Du kan prova alla 3 tjänsterna gratis i 14 dagar utan bindning, vilket innebär att du bara behöver säga upp ditt abonnemang innan de 14 dagarna har gått, om du inte önskar fortsätta.

Nedan kan du läsa mer om tjänsterna och urvalet av de barnljudböcker som de erbjuder. Vi har även gjort listor med de bästa barnböckerna som du kan lyssna på som ljudböcker, och det finns länkar till dem längst ner i artikeln.

Gratis ljudböcker till barn hos Nextory

Nextory är en abonnemangsbaserad streamingtjänst där man kan streama både e-böcker och ljudböcker till barn. Det finns möjlighet att välja mellan 3 olika abonnemang hos Nextory. Deras silverabonnemang ger inte tillgång till alla de nya utgåvorna och endast 1 användare kan använda sig av abonnemanget. Deras guldabonnemang ger tillgång till hela utbudet av böcker, även de allra senaste utgåvorna, men det är fortfarande endast en användare som får tillgång till tjänsten. Deras familjabonnemang ger likaså tillgång till alla boktitlar, men i gengäld kan man vara 4 användare kopplade till abonnemanget.

Nextory har ett stort urval av böcker för både vuxna och barn. Att de har böcker till både vuxna och barn gör bestämt inte deras urval av ljudböcker och e-böcker till barn sämre. Det finns ett riktigt bra och brett utbud av barnböcker hos Nextory. Bland dem finns bland annat följande titlar:

 • Handbok för Superhjältar
 • Sally och Sigge
 • Elefanten som så gärna ville somna
 • Lassemajas detektivbyrå
 • Och många, många fler

Du kan prova alla Nextory-abonnemang gratis i 14 dagar utan bindning. Utifrån vilket abonnemang du sedan väljer så kommer priset att vara 119-199 kr. i månaden.

Prova 14 dagar gratis

Gratis ljudböcker till barn hos Bokus Play

Bokus Play är den största av de 3 streamingtjänsterna och har därför ett något större utbud än de andra. De har ett större utbud av boktitlar och finns tillgängliga i flera länder. Bokus Plays primära fokus har alltid legat på ljudböcker och därför har de även ett större utbud av ljudböcker, men efterhand har de även lagt till en del e-böcker.

Deras utbud av ljudböcker till barn kan verka oändligt, det är det dock inte men det är mycket större än de andra tjänsternas utbud av barnbokstitlar. Bland deras utbud av ljudböcker till barn finns bland annat titlar som:

 • Alfons Åberg
 • Vitello
 • Emil i Lönneberga
 • Gummi-Tarzan
 • och många, många fler…

Du kan prova boktjänsten Bokus Play helt gratis under 14 dagar utan bindning. Därefter fortsätter abonnemanget, om du önskar det, till en fast månadskostnad och då får du fortsatt tillgång till deras enorma utbud av boktitlar för barn, men även för vuxna.

Gratis ljudböcker till barn hos Bookbeat

Hos Bookbeat kan du bara välja ett abonnemang, som ger dig tillgång till allt innehåll och alla funktioner de erbjuder. Till skillnad från de andra tjänsterna har du här möjlighet att dela ditt abonnemang med upp till 5 andra personer för bara 49 kr. i månaden. Det innebär att man totalt kan vara 6 personer om ett abonnemang på Bookbeat. Normalpriset på Bookbeat är 149 kr. men du kan prova det helt gratis de första 14 dagarna utan bindning.

De har ett stort utbud med över 10 000 olika boktitlar, fördelat på både e-böcker och ljudböcker. Deras utbud av barnböcker är väldigt bra och du kan bland annat hitta följande titlar till barn hos Bookbeat:

 • Dra åt skogen, Sune
 • Håkan Bråkan
 • Fem på nya äventyr m.m.
 • Nikkis Dagbok
 • Och många, många fler…

Som tidigare nämnt, är Bookbeat helt gratis de första 14 dagarna för alla nya användare och under den kostnadsfria provperioden får man alltså även tillgång till hela utbudet av såväl barn- som vuxenböcker. Därefter kan man välja att låta abonnemanget löpa vidare för 149 kr. i månaden, det finns alltså ingen bindning på den kostnadsfria provperioden.

Prova 14 dagar gratis

Annonslänkar

De bästa kostnadsfria ljudböckerna till barn

Vi har gjort en lista över de bästa ljudböckerna till barn. Det är möjligt att lyssna på samtliga böcker på listan via antingen Nextory eller Bookbeat och därmed kan man lyssna på dem helt gratis genom att använda sig av deras kostnadsfria provperiod.

Podcasts för barn

Alternativt kan du ladda ner en podcast app och hitta bra podcasts för barn. Det finns många bra podcasts till barn och flera av dem är gjorda som berättande historier. Alla podcasts för barn kan hämtas i Apples podcast-app på iPhone och iPad och på Android-enheter kan du hämta vilken app som helst som kan spela upp podcasts och lyssna på dem där.

Nu har du fått en överblick över hur du kan få gratis ljudböcker till barn. Om det inte fanns något som inspirerade dig, så kan du även undersöka vilka podcasts som finns för barn. Det finns många podcasts som har fokus på att berätta barnhistorier och som är helt gratis att lyssna på.