Gratis Storytel

Storytel är kungen av ljudböcker på nätet och det har de i stort sett varit sedan de introducerade sig själva på marknaden. Här på sidan kan du läsa om allt som är värt att veta om Storytel samt se hur du får gratis ljudböcker på Storytel.

Prova Storytel gratis i 14 dagar

14 dagars gratis Storytel

Vem som helst kan prova Storytel gratis i 14 dagar. Den kostnadsfria provperioden på 14 dagar är helt utan bindningstid och kräver endast att du uppger dina personliga uppgifter. Om du inte vill fortsätta med ett abonnemang hos Storytel för 129 kr/mån. efter de 14 gratis dagarna, behöver du bara säga upp ditt abonnemang innan provperioden utlöper.

Om Storytel

Storytel grundades år 2005 av svenskarna Jonas Tellander och Jon Hauksson, men namnet Storytel togs först i bruk år 2007. Under 2009 medverkade grundarna i det svenska investerarprogrammet Draknästet. Här fick de en investering och sedan dess har det bara gått i en riktning för Storytel, som bland annat köpt upp flera konkurrenter och börsnoterats.

Sedan tjänsten startade, har fokus varit på ljudböcker. För dem har det handlat om att ha det största utbudet av ljudböcker på nätet sedan de startade Storytel. Nu är det dock även möjligt att läsa e-böcker på Storytel och boktjänsten har därmed blivit en komplett abonnemangstjänst online för användare som vill läsa eller lyssna på sina böcker digitalt.

Storytel har på många sätt blivit en stark utmanare till inte bara bokköp, som vi är bekanta med, utan även till musiktjänster som Spotify och Apple Music. Det är de för att man nu kan lyssna på ljudböcker på sin smartphone medan man har den i fickan, på samma sätt som man lyssnar på musik. Storytel har dock den fördelen att en bok erbjuder mycket mer än vad musik gör, och de har därför blivit ett alternativ till musiktjänster.

Ljud- och e-böcker hos Storytel

Storytel har alltid haft ljudböcker som sin primära produkt i abonnemangstjänsten, därför har de även lyckats med att få nordens största utbud av ljudböcker på nätet. Du kan hitta massvis av ljudböcker i alla genrer, i synnerhet i deckargenren som är en av de mest populära. Det finns även ljudböcker på både svenska och engelska, om du skulle vara intresserad av att lyssna på dem på ett främmande språk och därmed bli bättre på det. Vi har självklart fokus på de ljudböcker som kommer från Storytel, och här på sidan kan du hitta listor och rekommendationer till de bästa ljudböckerna i de olika genrerna.

Storytels funktioner

Urvalet av boktitlar är givetvis det primära hos en tjänst som Storytel, men sekundärt kommer de funktioner som de erbjuder sina användare. De funktioner som ska medverka till att välja Storytel framför en annan tjänst eller en vanlig bok, och sådana funktioner finns det gott om. Nedan går vi igenom de olika funktionerna som gör Storytel till något unikt.

Lyssning offline

Med lyssning offline kan du lyssna på dina böcker utan internet, oavsett var du befinner dig och vilken enhet du än använder, så länge du kan logga in på ditt Storytel-konto. Det är en genial funktion att använda dig av om du är på resa eller ibland färdas i områden där internetförbindelsen är dålig. Det kan rekommenderas att du alltid laddar ner den bok du för närvarande läser, till lyssning offline. För att använda lyssning offline hos Storytel ska du först lägga till boken i din bokhylla. Du kan läsa mer om funktionen Bokhylla nedan.

Boktips

En annan funktion som är värd att känna till hos Storytel, är deras boktips-funktion. Det är en funktion som utifrån de böcker du läser, kommer med förslag på andra böcker du skulle kunna vara intresserad av. Den här funktionen blir bättre och bättre på att känna igen dina favoritgenrer samt läsmönster, och blir därför även bättre på att komma med relevanta förslag på nya ljudböcker och e-böcker.

Bokhyllan

Vi har redan varit inne lite på vad bokhyllan är och att du ska använda den om du vill ha böcker i offline-läge. På bokhyllan kan du lägga till så många böcker du vill och på det sättet använda den som din egen digitala bokhylla, där alla böcker du läst och har lust att läsa står.

Storytel Original

Eftersom Storytel äger flera förlag har de, på samma sätt som Netflix gör film och serier, börjat producera sina egna bokserier. Det är originalinnehåll skapat av Storytel, deras läsare och författare, som du endast kan få tillgång till genom att vara abonnent på Storytel. Därmed erbjuder de ett helt unikt innehåll till dig som Storytel-användare.

Storytel finns tillgängligt på alla enheter

Du kan givetvis få åtkomst till Storytel och alla dina böcker på vilken enhet som helst, även oberoende av operativsystem. Det innebär att du kan ladda ner Storytels app till smartphone och surfplatta både i App Store och Android Store. Därutöver har de även en app till Windows phones.

Storytel och förlag

Storytel står i en unik situation på marknaden eftersom de både äger förlag, samarbetar med förlag och producerar eget originalinnehåll. Därmed har de stora möjligheter att erbjuda dig det största antalet boktitlar samlat på en plats.

14 dagars gratis Storytel

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *